Naantalin Sinisten etäpartiointi 2020

Tänne ilmestyvät ohjeet etäpartiointiin.

Etäpartiopassi

Tästä suorittamaan etäpartiopassia. Saatko suoritettua neljä vaakaan, pystyyn tai viistoon? Tehkää vaikka kilpailu ryhmän kesken ja innostakaa toisia etäpartioimaan somessa.

Kevätseuranta

Kevään merkkien havainnointi ja tunnistaminen on osa partiolaisen luonnontuntemukseen liittyvää taitoa. Etäpartiotoiminnan aikana kevätseurantaa tekemällä sudenpentu voi saada suorituksen luonnontuntemus-jälkeen, seikkailija luonnontieteilijä-haasteeseen ja tarpoja selviytymistarpon luonnossa liikkuminen -aktiviteettiin. Alla olevasta linkistä löydät tarkemmat ohjeet.

Kevätseurantalomake

Testaa tunnetko jokamiehenoikeudet

#Meidänmeri

Kuva: Moomin Characters

Itämeri on meidän yhteinen meremme. Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua Itämeren tilaan, ja millä keinoin sitä voi suojella. Suomen Partiolaiset on vuonna 2020 mukana John Nurmisen Säätiön ja Moomin Charactersin #MEIDÄNMERI-kampanjassa.

Suomen Partiolaisten tehtävänä kampanjassa on toimia Itämeritietouden levittäjänä. Aktiviteetit tekemällä voi hankkia muumiaiheisen #MEIDÄNMERI-kampanjamerkin.

Tässä aktiviteetit kullekin ikäkaudelle:

Naantalin Sinisten Street-O-suunnistus

Etäpartio on mitä parahin aika harajoitella suunnistuksen jaloa taitoa. Turun Metsänkävijät ovat rientäneet avuksemme ja ovat tuottaneet meille suunnistuskartan kolomme ympäristöön. Suunnistus noudattaa joustavasti street-O-suunnistuksen periaatetta eli rastipisteillä ei ole ollenkaan rastilippua, vaan jokaiselle rastille on kysymys, johon vastaus löytyy rastipaikalta. Vastaukset annetaan alla olevan linkin kautta.

Miten sinun tulisi valmistautua? Mukaasi tarvitset säänmukaisen varustuksen sekä muistiinpanovälineet (kynä ja paperia), jotta voit kirjata vastauksesi ylös. Reitti alkaa kololta, mistä kartat löytyvät. Siellä on muutama paperikartta, mutta suosittelemme sen sijaan kuvaamaan kartan, jotta voimme välttää kontakteja karttojen välityksellä. Jos otat kartan kolota käyttöösi, käsittele sitä vain hanskoin ja palauta se kololle käytön jälkeen. Lisäksi karttaa voi seurata vaikkapa puhelimella alla olevasta pdf-tiedostosta.

Kun lähdet kololta aloita ajanotto, jotta voi merkata suoritusaikasi samalla, kun ilmoitat vastaukset. Mittaa aika sekuntien tarkkuudella, mikäli pystyt. Ole rehellinen ajanmittauksessa! Ratoja on kaksi:

Lyhyempi rata: rastit 1-6

Pidempi rata: kaikki rastit

Rastien kysymykset:

1. Leikkikentän osoitekyltin koordinaattien kokonaisten asteiden summa?

2. Kuinka monta sähkökaapelin suojaputkea nousee maasta?

3. Kuinka monta askelmaa kuntoportaissa on?

4. Rauhanpuun kyltissä oleva vuosiluku?

5. Liikennemerkin lisäkilven kaksi ensimmäistä numeroa?

6. Kuinka monta keinuhevosta leikkikentällä on?

7. Talon päädyssä olevan katunumerokyltin osoittama luku?

8. Ovien määrä – lukkojen määrä?

9. Varaston päädyn leveys kokonaisina tiilinä?

10. Kuinka monta tuntia parkkipaikalla saa pysäköidä?

11. Talon päädyssä olevan kyltin puhelinnumeron kaksi viimeistä numeroa?

Bonustehtävä: kuinka monta nallea näet ikkunoissa reitin varrella?

Tässä voit antaa tiedot suorituksestasi.

Suorituksen ilmoitus

Kodin ensiapu

Kodin ensiapulaatikko/-kaappi on hyvä varustaa perheen tarpeiden mukaisesti ja tarkistaa sen sisältä säännöllisesti (esim. 6 kk välein). Käy läpi kotisi ensiapukaappi, yhdessä huoltajasi kanssa. Samalla voitte hävittää vanhentuneet lääkkeet (tarkemmat ohjeet Fimean sivuilla). Apuna voit käyttää esimerkkilistaa, mutta näiden lisäksi kaapissa voi olla muun muassa perheenjäsen tarvitsemia reseptilääkkeitä.

Nikkarointi

Muonitus

Merenkulku