Purjehdus

Naantalin Siniset on meripartiolippukunta. Tämä tarkoittaa, että merenkulku niin teoriassa kuin käytännössäkin on iso osa lippukuntamme toimintaa. Nuoret oppivat perusasioita navigoinnista, pelastautumisesta, väistämissäännöistä ja purjehduksesta. Kaikkia asioita pääsee harjoittelemaan sekä teoriassa, että käytännössä.

Naantalin Siniset omistavat Tokka-Lotta nimisen 42-jalkaisen mahonkirunkoisen purjeveneen, joka on erityisesti suunniteltu ja rakennettu meripartiolaisten koulutuskäyttöön vuonna 1989. Osallistumalla lippukunnan järjestämille purjehduksille sinäkin voit päästä, Naantalissa jo lähes legendaksi muodostuneen, puurouvan kyytiin ja hiomaan merenkulkutaitojasi ja innostumaan purjehtimisesta!

Useimpina keväinä ja syksyinä järjestetään myös jollailukertoja, joissa pääsee kisaamaan, kokeilemaan ja harjoittelemaan purjehtimista ihan itse pienellä ”purjeveneellä” (=optimistijollalla).

Ei kun siis ilmoittautumaan purjehduksille ja keräämään uskomattomia purjehduskokemuksia. Meiltä valmistuu reippaita nuoria merenkulun taitajia joka vuosi!

Jollailua Lammasluodossa

Tokkis & Sussu / Matkapurjehdus 2006