Kuntalaisaloite – Naantalin Sinisten partiokolo Lammasluotoon

Lippukunnassa ja kaupungissa yleisesti on puhuttanut Heikki Lindgrenin tekemä kuntalaisaloite, joka on esitetty alla.

Suora sitaatti aloitteesta:

_______________________________________________________________________

Aloite.
Esitän, että Naantalin kaupunki mahdollistaa uuden partiokolon rakentamisen Lammasluotoon ja osallistuu rakennuksen rakentamiseen rahallisesti.

Perustelut.
Naantalin Sinisten (partio) nykyinen kolo sijaitsee Taimon uimarannan yhteydessä olevassa talossa. Partiolaisten mukaan tila on hiaman epäkäytännöllinen ja vuokra korkea.
Tällä hetkellä Lammasluodossa toimintaa harjoittaa Naantalin Pursiseura ja Naantalin seudun meripelastajat. Kaikissa näissä kolmessa yhdistyksessä on aktiivinen nuorisotoiminta ja täten ne ovat merkittävä tekijä lasten ja nuorten hyvinvoinnissa. Jos kaikkien kolmen yhdistyksen toiminta sijoittuisi lammasluotoon, helpottaisi se yhdistysten nuorisokoulutusta ja tukisi muutenkin yhdistysten toimintaa. Uutta rakennusta voisi myös käyttää kokoustilana meripelastajat ja pursiseura.

________________________________________________________________________

Meripartiolippukunta Naantalin Siniset suhtautuu positiivisesti keskustelun herättämiseen lasten- ja nuorten harrastuksille suunnattujen toimitilojen niukkuudesta Naantalissa. On hyvä, että asia on nostettu esille ja tilanteelle pyritään etsimään sopivaa ratkaisua. Riittävän suuret toimitilat ovat tärkeä osa sekä toiminnan laadun takaamiseksi.

Aloite on osoitteessa (https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/12907) ja lisäksi Rannikkoseudussa 31.1.2020 (https://www.rannikkoseutu.fi/a/7f4f92b5-7b3e-4129-920e-ac1ad230e399?c=1537784040362) oli aloitetta käsittelevä artikkeli (tilaajalle), johon kannattaa tutustua, mikäli aloite herättää kiinnostusta.

Naantalin Siniset ry hallitus